top of page
İki Dalga

Hakkımızda

Sağlık, dünya sağlık örgütü tarafından kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal olarak tam bir iyilik hâli içinde olması olarak tanımlanmaktadır. Sağlık tanımı içinde ruhsal ve hatta sosyal iyilik kavramlarının bedensel sağlıkla eşit önemde olması oldukça önemlidir. Bizlerde Mirena Psikoloji Eğitim ve Danışmanlık Merkezi olarak çalışma alanlarında başarılı ruh sağlığı uzmanlarımız ile birlikte 2019'dan bu yana Mardin/Kızıltepe’ de çocuk, ergen,  yetişkin, çift ve aile psikolojik danışmanlığı hizmeti sunmaktayız.

Merkezimizde, psikoterapi temelli danışmanlık hizmetimizin yanında danışan ihtiyacı çerçevesinde kişilik testleri, zeka testleri ve nöro-psikolojik testler gibi psikolojik testler uygulanarak bütüncül bir değerlendirme yapılmakta ve danışmanlık süreci ile ilgili gizlilik esasını temel alarak tarafsız, işbirlikçi, yetkin olmak gibi temel ilke ve esaslara bağlı bir hizmet sunmaktayız.

Distanced Couple_edited.jpg

ÇİFT TERAPİSİ

Çift ve aile terapisi, çiftlerin veya ailelerin yaşadıkları sorunların, iletişim problemlerinin ve tekrarlayan döngülerinin farkına varmalarını ve bu problemleri çözerek ilişkilerini daha sağlıklı bir hale getirme amacıyla yürütülen bir psikoterapi çalışmasıdır. Çiftlerin ilişkilerinde karşılaştıkları ve başa çıkmakta zorlandıkları sorunları çözüme ulaştırmayı, ilişkilerini güçlendirmeyi, birbirleriyle ilgili farkındalık kazanmalarını sağlamayı ve ilişkinin dinamiklerini yeniden oluşturmayı amaçlar.

İletişime Geçin
Terapi seansı

BIREYSEL TERAPI

Bireysel terapi, terapist ile danışanın gizlilik ilkeleri doğrultusunda beraber geçirdiği psikoterapi sürecidir. Bu süreç içinde, kişi kendi ile ilgili çözemediği problemleri, geliştirmek istediği yönlerini, anlamak ve anlamlandırmak istediği hayatını çalışır. Bireysel terapide amacı danışan ve terapist birlikte belirler. Terapi süreci, aslında bir keşif sürecidir. Kişi, kendisini keşfetmeye doğru bir yolculuğa çıkar. Terapist ise bu yolculukta danışanına eşlik eder. 

İletişime Geçin
Çocuk Danışmanlığı

OYUN TERAPISI

Oyun terapisi çocukların sorunlarını anlamak, duygularını ve davranışlarını çözümlemek, çocukları bunlarla yüzleştirerek çözüm getirmesini sağlamak için kullanılan bir terapi tekniğidir. Oyun terapisinin temel amaçları çocukların duygusal çatışmalarının çözümlenmesi için oyun aracılığıyla güvenli bir ortam yaratmak bunu yaparken de dil- bilişsel ve motor gelişimini desteklemektir.

Oyun terapisi aracılığıyla çocuk yaşantısından parçaları oyuna taşır ve yaşantıladıklarına olan duygularını paylaşır, böylece çocuğun sorunlarını ifade etmesine yardımcı olunmuş olur. Sonrasında amaç çatışmaların çözümlenerek yeniden yapılandırılmasıdır.

İletişime Geçin
Sanat sınıfı

ÇOCUK VE ERGEN TERAPISI

Çocuk ve ergen terapisi, çocukların ve ergenlerin yaşadığı psikolojik zorlukları anlamak ve bu zorlukları çözmek için tasarlanmış bir psikoterapi türüdür. Bu terapi, çocukların ve ergenlerin hayatındaki güçlükleri ele almaya odaklanır ve onların duygusal, davranışsal ve zihinsel sağlıklarını geliştirmeyi amaçlar. Çocuk ve ergen terapisi, depresyon, anksiyete, yeme bozuklukları, kaygı, davranış sorunları, travma sonrası stres bozukluğu, aile sorunları, okul zorlukları, öfke yönetimi gibi birçok konuda yardımcı olabilir.

İletişime Geçin
bottom of page